Absolute Jobs. We go the extra

Holding AM Group verenigt Maxicon en Absolute Jobs

In West-Vlaanderen is A.M. Group opgericht, een nieuwe en ambitieuze HR-groepering die resoluut kiest voor de groei. Deze groep overkoepelt de snel ontwikkelende HR-dienstverleners Absolute Jobs en Maxicon. In 2018 waren beide bedrijven goed voor een gezamenlijke omzet van 32 miljoen euro en een ebitda van ruim 3 miljoen euro. In totaal zal de nieuwe groep 250 medewerkers tellen en duizenden uitzendkrachten per jaar te werk stellen.

A.M. Group wil op korte termijn van een middelgrote scale-up tot een grote, nationale HR-speler uitgroeien met full service dienstverlening in recruitment & outsourcing en connecties binnen heel Europa. Drijvende krachten achter A.M. Group zijn ondernemers Johan Verhelst (gedelegeerd bestuurder Verhelst), Pieter De Poorter (gedelegeerd bestuurder Group Monument), Emmanuel Bekaert (gedelegeerd bestuurder Maxicon) en Kris Ramboer (gedelegeerd bestuurder Absolute Jobs). Met de oprichting van de holding willen de aandeelhouders de interne werking optimaliseren én de ambities van de groep verhogen.

Maxicon zet sedert 2015 de toon in outsourcing voor techniekers. Dankzij een doordachte aanpak en unieke personeelswerving zijn ze op een paar jaar uitgegroeid tot een bedrijf met 180 werknemers actief over heel Vlaanderen. Sinds midden 2017 breidde Maxicon haar originele outsourcing team verder uit met Maxicon Retail en Maxicon Engineering. Ten slotte heeft Maxicon ook een eigen drone-afdeling waarmee het bedrijven assisteert om veiliger en efficiënter te werken.

Absolute Jobs is sinds 2011 actief in de HR-wereld en wist sterk te groeien dankzij de combinatie van een sterk binnenlands netwerk en de buitenlandse rekrutering van talent. Vorig jaar verdubbelden ze hun kantorennetwerk en ze blijven investeren in nationale expansie. De Absolute Jobs-groep bestaat uit Absolute@Work, met focus op (technische) knelpuntberoepen, Absolute@Construct, gericht op jobs in de bouwsector, Locuinta, vastgoedbedrijf en patrimoniumbeheerder, en Absolute Jobs Roemenië, gespecialiseerd in Roemeense rekrutering voor de Belgische markt. Dit jaar lanceerde Absolute Jobs de nieuwe divisie Absolute You, specialist in payroll voor horeca en jobstudenten.

De consolidatie van Maxicon en Absolute Jobs past binnen de huidige in de HR-sector. Bovendien stelt het A.M. Group in staat om sneller gespecialiseerde en innovatieve diensten te ontwikkelen en zo klanten de best mogelijke dienstverlening te garanderen. Met nog meer op maat gemaakte oplossingen wil de nieuwe holding een antwoord bieden op het toenemende tekort aan talent binnen Belgische bedrijven.

Op die manier de huidige, sterke groei voortzetten. Dat wil de groep vooral realiseren door de interne, organische groei te versterken, aangevuld met overnames die complementair zijn met de beoogde bedrijfsportfolio. Binnen de drie jaar streeft de nieuwe HR-speler naar een verdubbeling van de activiteiten en een omzetprognose van 60 miljoen euro. Grootse ambities dus voor A.M. Group!

Bron en foto: https://www.madeinwest-vlaanderen.be/nieuws/absolute-jobs-en-maxicon-surfen-mee-op-consolidatiebeweging-in-de-sector/

Gerelateerde artikels

Zoek je werk? Vertel ons meer.