Absolute Jobs. We go the extra

Bangelijke pompoendag

Pompoendag vandaag.

BOE! Geschrokken, hé! De meest angstaanjagende week van het jaar is weer aangebroken, nu nog enger dan ooit. Want zondag is het Halloween en daarom gaat Absolute Jobs deze week de angstaanjagende toer op.

Verzamel dus je harigste spinnen, ontdooi je zoetste bloed en haal nog snel wat verse oogballen. Sidder en beef, want hier zijn de sappigste weetjes over de pompoen. Plus als extra lijk uit de kist: de romigste pompoensoep (mét scary ballen).

De Killer Pompoen

Drie compeet onnuttige weetjes over pompoenen:

  1. Er bestaan duizenden rassen pompoenen. De indianen van Midden-en Zuid-Amerika verbouwden al pompoenen 7000 jaar voor Christus, maar ze kwamen -net als aardappelen- pas in 16de eeuw naar Europa.
  2. De zwaarste pompoen ter wereld staat op naam van Ron Wallace. De Amerikaan haalde het wereldrecord met een pompoen van maar liefst 911,27 kg.
  3. Je kan pompoenen ook maanden tot zelfs een jaar bewaren.Handig! Botanisch gezien is pompoen een vrucht, die vaak in zoete gerechten terugkomt. Pompoen is een ideale wintergroente, die weinig kcal bevat maar wel veel bètacaroteen en vitamine A.

Romige bloedpompoensoep

Deze soep is voor 4 personen, en neemt zo’n 30 minuten tijd.

Benodigdheden:

  • Pompoen (500 gr vruchtvlees)
  • Groentenbouillon
  • Room (250 ml)
  • Water (1 liter)
  • Gehakt (200 gr)
  • Peterselie/ketchup
  • Peper, zout, nootmuskaat


1. Snij de pompoen in kleine stukjes en doe in een kookpot.

2. Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.

3. Draai het vuur lager, laat 15 tot 20 minuten afgedekt op een laag vuur koken tot de pompoen heel zacht is.

4. Mix alles en voeg er de room aan toe. Laat de soep nog even doorborrelen, haal de soep van het vuur en kruid af met peper, zout en een beetje nootmuskaat. Wil je het liever iets pittiger? Doe er dan wat curry en sambal of tabasco bij.

5. Rol gehaktballetjes en steek per balletjes 4 stukjes ongekookte spaghetti door zodat je 8 spinnenpootjes krijgt. Laat de gehaktballetjes met spaghettipootjes enkele minuten gaar worden in kokend water.

6. Doe de spinnetjes net voor het serveren in de soep . Werk af met gesnipperde peterselie of een paar spatten ketchupbloed.

7. Geniet van je laatste avondma-ha-ha-ha-al.

Gerelateerde artikels

Zoek je werk? Vertel ons meer.