Absolute Jobs. We go the extra

5 alternatieven voor een nieuwe job

Hoe vind je een nieuwe job? Das geen gemakkelijke vraag, want je kunt op 1001 manieren je nieuwe job vinden. Wij sommen 5 alternatieve stappen die je kan nemen om je droomjob te vinden. Jij kiest!

1. Gebruik je eigen netwerk

23% vindt zijn of haar job via via.

Of het nu via familie, via vrienden of via LinkedIn is, via via werkt. Je netwerk is immers veel uitgestrekter dan je soms zelfs beseft. Zeker via LinkedIn zie je hoe ver je soms wel kan doordringen in het netwerk van je gedroomde job. Want je kan ook contacten van jouw contacten (in 2de graad) gebruiken om je actieterrein te vergroten.Klaar voor operatie infiltratie? Go go go!

2. Op de man/vrouw af

Ken je je 5 droombedrijven waar je wil voor werken? Ken je de recruiter via de website of via LinkedIn? Bel dan rechtstreeks met haar of hem. Zo weet je direct of er jobs voor jou bij hen zijn of vrijkomen en kan je misschien solliciteren voor de vacature nog bekend is. Maar wees voorbereid en kom overtuigend over. Want dit is je eerste en laatste kans om een sterke eerste indruk te maken. Succes!

3. Google for Jobs

Sedert kort is Google for Jobs ook bij ons ook actief. Deze zoekmachine verzamelt alle nieuwste jobs en toont die net zoals anders in de zoekresultaten. Hoe beter de match,
hoe hoger in je resultatenlijst. Google die droomjob maar. En als het bij Google zelf is, bereid je dan maar voor ;)

4. Doe eens zot.

Zin om eens helemaal out-of-the-box te gaan? Waarom dan geen campagne voor jezelf maken op social media. Zet een te gekke Facebook-postover hoe graag je wel voor een firma wil werken en vraag iedereen om te delen, post een Insta-movie of ga er helemaal voor en boost je imago via TikTok. Of stuur jezelf op via een postpakket. Succes verzekerd!

5. Verkoop jezelf nog beter via uitzend

Een andere slimme manier is om via een uitzendbureau zoals Absolute Jobs te werken.
Want bij hen is er vaak al een contact met de HR of het management van het bedrijf. Op die manier kunnen ze jouw talent rechtstreeks voorstellen en kan je via uitzend beginnen.Bovendien verlaagt dit de drempel voor een firma om jou aan te werven en weet de firma beter of jij matcht met hen. En omgekeerd natuurlijk ook.

Zoek je werk? Vertel ons meer.