Absolute Jobs. We go the extra

13 scary jobs

Droom je van een ietwat andere job of zoek je net iets heel uitdagend? Wel, deze jobs hebben dit in extreme mate. Dit is onze top 13 van onze absoluut meest angstaanjagende jobs. Bibber en beef voor deze ongewoon enge activiteiten. Maar wat is voor jou de meest enge job?

1. Beul

Beulen, ze folteren mensen maar doden hen ook soms. Veroordeelden injecteren, elektrocuteren, ophangen of zelfs onthoofden: het lijkt barbaars, maar in veel landen zijn er nog beulen actief, die jaarlijks duizenden doden op hun geweten hebben.

2. Ongediertebestrijder

Hou je van kakkerlakken die over je hand kruipen of ratten die over je rug trippelen? Dan is ongedierte bestrijden misschien jouw nieuwe challenge. Maar beter niet als je enge beesten eng vindt.

3. Schoonmaker

Zot van crimiseries bingen? Kan je tegen bloed en hou je van alles super proper maken? Dan word je misschien schoonmaker voor operatiekwartieren. Of maak je de boel schoon na een moord op een plaats delict. En los je ondertussen vlotjes het moordmysterie op.

4. Brandweer

Brandweervrouwen en -mannen proberen mensen te redden van hun grootste nachtmerries: levend verbranden in een huis of auto of verdrinken in het water. Op ieder moment kunnen zij een levensbelangrijke rol spelen. Maar ze riskeren wel zelf hun leven voor ons. Angstaanjagend dapper!

5. Militair

Als soldaat beleef je soms de ergste taferelen. Met dode of zwaar gewonde collega’s in kapotgeschoten steden, onder het lawaai van gierende bombardementen en getormenteerd kindergetier. Militair zijn is een wreed mooi beroep, maar de wrede taferelen neem je er maar beter bij.

6. Begrafenisondernemer

Heb je liever stilte in je job en schrikt de dood je niet af? Dan is begrafenisondernemer jouw ding. Knap hoe je van het laatste moment zoiets moois kan maken. Maar hoor je daar nu geen geest?

7. Lijkschouwer

In dezelfde categorie als begrafenisondernemer. Om de doodsoorzaak van een overleden persoon te achterhalen, wordt een beroep gedaan op een lijkschouwer. Enkel geschikt voor mensen die het geen probleem vinden om doden uitvoerig te onderzoeken.

8. Nachtwaker

Is daar iemand? Als nachtwaker word je ingezet om mensen, gebouwen of waardevolle zaken te bewaken. Sla jij op tijd alarm of kan je zelf die vreemden verjagen. Bloedstollend spannend job als er daadwerkelijk plots een indringer voor je neus staat.

9. Haaienverzorger

Als hongerige haaien of andere zeedieren je afschrikken, is een job als haaienverzorger wellicht niets voor jou. Het voeden en verzorgen van haaien is niet zonder risico's, voor je het weet ben je misschien wel je arm kwijt!

10. Ruitenwasser

Ruiten wassen lijkt niet eng? Denk maar nog eens, want wat als je meer dan 800 meter hoog hangt aan één of andere wolkenkrabber in Dubai.Echte helden zijn het, mét een spons. Maar niet voor mij, bedankt!

11. Visser

Zit jij soms langs de kant van het water? Dan besef je niet dat je één van de gevaarlijkste beroepen ter wereld beoefent? Of toch althans als visser op zee. Monsterstormen, onmetelijke wervelwinden, metershoge golven, ... je bent altijd slechts één stap verwijderd van je zeemansgraf.

12. Slachter

Hou je van vlees dan is dit een droomjob. Je hakt, zaagt en versnijdt hele dieren en ontdoet hen van onnodige zaken. Maar je moet wel goed tegen constant gekrijs en zwembaden vol bloed kunnen. Slacht dat ergens op?

13. Priester

Voor mensen met een late roeping voor een hemels knelpuntberoep: word priester. Niet alleen werk verzekerd, maar je mag ook coole duiveluitdrijvingen doen. Is er een kind bezeten van Beezlebub? Neem dan je bijbelverzen onder de arm, je wijwater en heilig oliesel en ga ervoor, exorcist. Of maak liever eerst een schietgebedje.

Toch maar liever een andere uitdaging die iets minder eng is? Kijk dan zeker op absolutejobs.bevoor een bangelijk leuke job in jouw regio.

Gerelateerde artikels

Zoek je werk? Vertel ons meer.