Absolute Jobs. We go the extra

10 redenen om te werken via een uitzendkantoor

Werken via uitzend heeft heel veel voordelen. Je bent vrijer, leert nieuwe mensen en bedrijven kennen en groeit sneller dan via vast werk. Ontdek alle voordelen van een job via een uitzendkantoor. En kijk of het iets is voor jou met onze slimme checklist.

Overweeg je een tijdelijke baan? Sommige mensen lijken niet positief tegenover een job via een uitzendkantoor. Maar met een herstellende economie is het accepteren van een kortetermijnpositie wellicht de beste optie om uw verblijf onder de werklozen te beëindigen.

En je bent niet alleen. Sinds het einde van de crisis, zijn steeds meer banen tijdelijke jobs. Bedrijven kijken voor een ​​aantal redenen naar uitzendarbeid. Ze kunnen sneller mensen inhuren en zo flexibel werken. Op die manier kunnen ze sneller groeien volgens de behoeften en de vraag van de markt. Bovendien weten ze dankzij een proefperiode sneller welke kandidaten echt matchen voor ze overgaan tot een aanwerving.

Voor jou als werknemer, lijken de voordelen van een baan via uitzend niet altijd even positief. Bij Absolute Jobs gaan we echter altijd voor jobs met optie vast. En tijdelijke jobs hebben ook heel veel voordelen. We sommen enkele van de voornaamste op.

Alle voordelen van een tijdelijke job op een rij.

1. Tijdelijk werk is niet zo tijdelijk als het is. Want in tijden van crisis daalt het aantal vaste banen vaak serieus, terwijl het aantal tijdelijke banen net groeit. Vroeger was tijdelijk werk per dag of per week. Nu zijn veel tijdelijke jobs ook voor langere duur en werk je met een contract van twee tot zes maanden. En op het einde vaak een definitief, vast contract.

2. Als je maanden werkloos bent en je geld opraakt, kan een tijdelijke baan opnieuw rust brengen. Zelfs als je uitzendjob niet in lijn ligt met de rest van je ervaring, kan dit toch een negatieve spiraal doorbreken en krijg je opnieuw een positief zelfbeeld. En da’s wat je nodig hebt om je nieuwe droomjob te vinden.

3. Een bezigheid hebben is goed voor ons mensen. Ongeacht hoe jong of oud je bent, tijdelijk werk kan je goed van pas komen. Net geslaagd? Dan kan je massa’s praktijkervaring opdoen die je als student nooit gekregen hebt tijdens je opleiding. Al ervaring? Dan kan je tijdelijke baan een nieuwe wending aan je leven geven en een wipplank vormen naar de arbeidsmarkt.

Kiezen voor een job via uitzend? Een slimme zet voor je carrière!

4. Werk hebben is beter dan geen werk hebben, toch? Want misschien is tijdelijk iets totaal anders doen dan je gewend bent niet comfortabel. Maar je blijft bezig, en je krijgt geen grote gaten in je cv. Zo toon je aan je toekomstige werkgever dat je echt wil werken en gemotiveerd bent.

5. Als je ergens tijdelijk werkt, heb je meer kans op een vaste job. Want als je goed werk levert en je positief met je teamleden omgaat, maak je jezelf onmisbaar. Om dat te bereiken, moet je elke dag als een sollicitatie behandelen en je uiterste beste doen. Vroeg aankomen, langer blijven indien nodig, extra verantwoordelijkheid nemen, extra taken vervullen, … het zijn allemaal manieren om de aandacht van je werkgever te trekken. En dat loont op den duur, neem het van ons aan.

6. Groei verder in je carrière. Samenwerken met een uitzendbureau gespecialiseerd in jouw specifieke interesseveld kan ervoor zorgen dat je tijdelijke job gerelateerd is met je eerdere jobs. Zo blijf je aan de slag binnen dezelfde branche en bouw je je kennis en ervaring verder uit.

7. Ontdek nieuwe uitdagingen voor de toekomst. Geen idee waar je naartoe wil? Dan kan één of meerdere tijdelijke opdrachten je helpen om de volgende stap in je carrière te nemen.

Op zoek naar een job? Absolute Jobs helpt je job te vinden.

8. Mensen kunnen tijdelijk werk gebruiken om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen of de deur open te zetten voor een nieuwe sector waar ze nog niet eerder gewerkt hebben. Dus leer nieuwe vaardigheden. Zie een nieuwe job als een manier om nieuwe kennis op te doen. Vooral als het buiten je vroegere beroepservaring ligt, kan je experimenteren in een nieuwe sector.

9. Vergroot je netwerk en je contacten. De werkgever waar je voor werkt, heeft misschien geen vacature als de tijdelijke job eindigt. Maar als je daar persoonlijk en professioneel een positieve indruk nalaat, kun je vertrekken met sterke referenties. En da’s iets waar je kan op verderbouwen.

10. Verdien het respect van toekomstige werkgevers. Een nieuwe carrièrewending kan je misschien afschrikken. Maar een bedrijf dat later je cv ontvant, zal des te meer onder de indruk zijn van je besluit om in een sector te werken die niet binnen je expertise ligt. Zelfs als je tijdelijke tewerkstelling niet overeenstemt met eerdere jobs, is dit toch nog altijd beter dan dat je niet werkt.

Dus ga ervoor en vind de job die bij je past, tijdelijk met optie vast. Via Absolute Jobs bijvoorbeeld.
Veel succes!

Download Today

Zoek je werk? Vertel ons meer.